Miniatuur Stoommachines

Zes unieke miniatuurstoommachines uit collectie van Roger Lobbestael, Rumbeke.

De stoommachines werden gemaakt door Roger Lobbestael, die zelf de onderdelen ervan maakte en de machines ook eigenhandig in elkaar stak. Het gaat om exemplaren van zo’n 50 centimeter breed en 30 centimeter hoog.

Toiletset in art-deco stijl

Het betreft een drietal Art Deco exemplaren. Een kleerborstel en een spiegel uit het jaar 1933 en een kleerborstel uit 1935. Ze zijn vervaardigd in Birmingham. 
Alle handvatten uit massief zilver zijn voorzien van origineel duidelijke merktekens en de borstelgedeeltes zijn van uitzonderlijke kwaliteit.

Retro schoenen Moda Octavia

Opvouwbare ballerina

Opvouwbare ballerina schoenen in wit en zwart, van het merk: butterfly twists.

Kleerborstel Vezel Inplant dammotief

Japanse MakeUp Borstelset

Japanse make-up borstelset

Set maquillage borstels volledig in natuurlijke materialen van Japanse makelij.
Collectie Baumann Verena

Collectie Baumann Verena

Set Babyborstel en kam

Set  Baby borstel & kam

2 stuks Schildpad & Massief zilver

Stel Paardenborstels>

Gareelmakerij De Jachthoorn Ingelmunster

Sneakers Marc Jacobs

Sneakers van de Amerikaanse mode-ontwerper Marc Jacobs.

Pumps van het type Brogue

Uit schenking collectie N&D Marktstraat, Izegem.

Pumps met hoge hakken uit 2014.  Een pump is een damesschoen met een zeer hoge naaldhak. De buitenkant is uitgevoerd in wit-zwart lakleer in brogue stijl en afgewerkt met een vetersluiting aan de bovenzijde. De Brogue-stijl staat voor decoratieve perforaties en gedetailleerde randen. Dubbele leerlagen vormen het bovenwerk van de brogue, waardoor de geperforeerde gaatjes niet echt open zijn. De oorsprong van deze schoen ligt in Ierland en Schotland.

Chinese Lotusschoenen

De Chinese Lotusschoenen verwijzen naar een gewoonte bij de Tang-dynastie. De vier kleine tenen werden reeds op jonge leeftijd onder de voet gevouwen en stevig ingebonden. Op die manier werd de groei belemmerd. De gevolgen hiervan waren erg pijnlijk en hadden blijvende verminkingen tot gevolg. Deze praktijk werd in 1949 verboden.