Eduard Dierick kreeg een herinneringsplaat van de Vrienden van de Izegemse Musea. Bij die ene man begon de eens zo roemrijke Izegems schoenenindustrie. De Vrienden van de Izegemse Musea lieten een herinneringsplaat maken en legden die vlak voor zijn graf, op de vooravond van Allerheiligen.
Tijdens het Erfgoedcafé vertelde Marlou Browaeys, studente schoenopleiding in KASK St-Niklaas, hoe ze de trouwschoen van Eduard Dierick, grondlegger van de Izegemse schoennijverheid, na maakte. Bart Blomme, bestuurslid van de VIM en van Ten Mandere, deed het verhaal van Eduard Dierick uit de doeken aan de hand van eigen onderzoek en dat van Bertrand Nolf, eveneens bestuurslid bij Ten Mandere. De 100 aanwezigen genoten achteraf nog van een drankje in het pop-up Erfgoedcafé in de indrukwekkende industriële omgeving van Luxendi in de Nederweg.
Op dinsdag 12 juni 2018 vertrokken 53 VIM-leden op uitstap naar Gent. We bezochten Atelier Mestdagh in Merelbeke en het robot-orkest van stichting Logos. Hierbij een link naar het fotoalbum gemaakt door Philippe Smalle.

Op donderdag 2 februari mochten we samen met bijna 200 VIMleden het nieuwe jaar verwelkomen. Voor deze gelegenheid stelde de familie Strobbe heel speciaal hun tentoonstellingszaal in de Kasteelstraat ter beschikking. Een prachtig decor, keurig gedekte en versierde tafels, een enthousiast team en een sprankelend glaasje waren de ingrediënten bij de ontvangst van een verrast publiek.
Om het vijfjarig bestaan te vieren kozen de VIMafgevaardigden niet voor een optreden, maar stelden ze als doel hun leden deze keer zelf te laten genieten van hun vereniging. Onder het motto: “de VIM’ers geven” werd op 4 schermen, verdeeld over de zaal, een gedetailleerd overzicht geprojecteerd van wat er via hun VIMteam werd verwezenlijkt in de vorige 5 jaar.
Meer bepaald kregen we een duidelijk beeld van welke museumstukken en PR-producten er aan het Museum werden geschonken tijdens deze korte verenigingsperiode. Als symbool werd één stuk daarvan officieel aan de stad overhandigd.
In d’Or- Out d’Or was een topper van formaat! De omkadering met de prachtige spiegeltent, de fijne straattheateracts en de optredens van Izegemse koren maakten van In d’Or – Out d’Or een totaalspektakel. We waanden ons terug in de jaren 1920-1930, de glorieperiode van Eperon d’Or en de schoennijverheid. Het museum zelf mocht 2657 bezoekers verwelkomen. Dit bracht een drukte van jewelste mee aan de balie. Gelukkig konden we rekenen op de hulp van vrijwilligers en toch zorgen voor een vriendelijk en professioneel onthaal. De grote belangstelling en de positieve reacties gaven alle medewerkers een goed gevoel.